Project Description

Vas mika alpinistično plezanje, pa nikoli niste zbrali poguma? Če imate veliko izkušenj iz gorništvo po težjih in slabše zavarovanih planinskih poteh ter nekaj poskusov v športnem plezanju, se lahko preskusite tudi v ‘pravem’ plezanju. Usposobljen gorski vodnik vam bo predstavil vse kar morate vedeti o plezanju v gorah ter vas varno popeljal po željeni plezalni smeri.

Smer Sarti v Klemenči peči

Klemenča peč se nahaja na severni strani, tik pred vhodom v Logarsko dolino. V njeni južni steni se dobro pogrejemo v pomladanskem in jesenskem soncu, od koder imamo prekrasen razgled na Ojstrico, Planjavo in Logarsko dolino. Smer Sarti je visoka 100 metrov, težavnosti v njej pa se vrtijo okrog V. stopnje. Vzpon je primeren za vse, ki bi radi na hitro izkusili alpinistično plezanje, saj nam dvajset minutni dostop in hiter sestop skupaj s plezanjem vzamejo le 3 do 4 ure. Cena znaša 143 EUR pri enem, oziroma 77 EUR pri dveh plezalcih.

 Št.udeležencev Stopnja zahtevnosti Višina Trajanje Cena za 1 osebo Cena za 2 osebi
1-2 osebi V. 100m 3-4 ure 143 EUR/osebo 77 EUR/osebo

Vzhodna smer v Mali rinki

Pogorje Rink, med katere spada tudi Mala rinka, se nahaja v Kamniško Savinjskih Alpah, južno nad Okrešljem. Vzhodna smer, ki je bila prvič preplezana že daljnega leta 1929, spada med najlepše klasične smeri v naših krajih. Plezanje v dobri skali in srednje zahtevnemu terenu, večinoma od II. do IV. težavnostne stopnje, krasi čudovit razgled na južno stran Turske gore. Tura nam z dostopom vred, plezanjem 350 merov visoke stene in sestopom vzame od 6 do 8 ur.

 Št.udeležencev Stopnja zahtevnosti Višina Trajanje Cena za 1 osebo Cena za 2 osebi
1-2 osebi II.-IV. 350m 3-4 ure 242 EUR/osebo 132 EUR/osebo

Ogrin- Omersa v severni steni Ojstrice

Smer, ki sta jo 1931. leta preplezala France Ogrin in Igor Omersa, poteka po sredini ene najbolj markantnih sten v Sloveniji. Izredni naravni prehodi, v navidezno neprehodnem terenu, Vam bodo zagotovo ostali v dobrem spominu. Plezanje težavnosti od III. do V. stopnje in višine slabih 500 metrov, nam skupaj z dostopom in sestopom vzame od 9 do 12 ur.

 Št.udeležencev Stopnja zahtevnosti Višina Trajanje Cena za 1 osebo Cena za 2 osebi
1-2 osebi III.-V. 500m 9-12 ur 330 EUR/osebo 187 EUR/osebo

Direktna smer v Štajerski rinki

Spada med slovenske super kalsike in ima bogato zgodovino. Ko sta jo leta 1951 prva preplezala Rado Kočevar in Milan Pintar, je njuno dejanje povzročilo pravo senzacijo na Slovenski alpinistični sceni. Težavnost VI. stopnje (do takrat najvišje) in višina stene 600 metrov, je pomenilo prvovrsten alpinistični vzpon. Celotna tura vzame, skupaj z dostopom in s sestopom od 12 do 14 ur.

 Št.udeležencev Stopnja zahtevnosti Višina Trajanje Cena za 1 osebo
1 oseba VI. 600m 12-14 ur 418 EUR/osebo

Nudimo vam plezanje tudi  v ostalih smereh.