Project Description

Savinja s svojo čistostjo ponuja simfonijo užitkov in je na mirnih odsekih več kot odlična za prve zavesljaje in nadaljnje brezskrno kajakaštvo.

Šola kajaka je namenjena vsem navdušencem, ki si želijo pristnega stika z naravo. Reka Savinja  je na svojih mirnejših odsekih idealna za učenje na začetni ravni, po brzicah pa na nadaljevalni ravni. Za strastne navdušence, ki željo osvojiti čim več veščin pa ponujamo tudi individualni tečaj.

Začetni tečaj
Licenciran vodnik vas bo seznanil z osnovami veslanja. Najprej vam bomo predstavili veslaško opremo (kajak, neoprensko obleko (3mm), anorak, rešilni jopič, neoprenski čevlji, krovnico, čelada, veslo). Vas seznanili z varnostjo, načinom vstopa v kajak, osnovnimi zavesljaji, držo vesla, vstopanjem v tok – protitok, ukrepanjem pri reševanju in prevrnitvi… Pridobljeno znanje boste ob koncu tečaja lahko preizkusili na izletu po Savinji.

Nadaljevalni tečaj je namenjen kajakašem z že osvojenim osnovnim znanjem, ki ga želijo nadgraditi. Pri se vaš nivo znanja poveča za vsaj eno težavnostno stopnjo. To pa pomeni zahtevnejši zaveslaj, vstopanje, prečenje toka izkoriščanje vodnih tvorb… Kar pomeni večji užitek in bolj sproščeno vožnjo po reki.

Individualni tečaj je lahko tako za začetnike kot z že osvojenim znanjem. Gre za prilagoditev vašim željam. Pri individualnem usposabljanju se lahko naučite osnov, nadgradite ali obnovite svoje znanje.

CENIK ŠOLA KAJAKA Cena na osebo Trajanje
Tridnevni začetni tečaj: od 3 do 6 oseb 150 EUR 2h/dan
Petdnevni začetni tečaj: od 3 do 6 oseb 240 EUR 2h/dan
Tridnevni nadaljevalni tečaj: od 3 do 6 oseb 150 EUR 2h/dan
Petdnevni nadaljevalni tečaj: od 3 do 6 oseb 240 EUR 2h/dan
Individualni tečaj: 1 oseba 35 EUR/h po dogovoru