team

Dolina avantur s profesionalno ekipo želi z varno in kakovostno izvedbo aktivnosti ponuditi gostu nepozabno doživetje.Pestrost ponudbe, sveže ideje ter upoštevanje želja gostov so vodilo pri našem vsakdanjem delu.

Organiziramo aktivne počitnice v Zgornji Savinjski dolini. Doživite nepozabno avanturo in se podajte na soteskanje, rafting , kajak, pohodništvo, plezanje, gorsko kolesarjenje in še kaj… Mlad, motiviran tim izkušenih vodnikov, ponosen na neokrnjeno naravo Zgornje Savinjske doline vas popelje v skrite kotičke, divje kanjone, na nepozabne kolesarske spuste in še kam.

Canyoning in Cuc Waterfall

Avanture, športne aktivnosti v naravi

Ponujamo organizacijo aktivnih počitnic. V letnem času organiziramo soteskanje, spuste s kajaki in rafti, pohodniške ture, plezanje in gorsko kolesarjenje. Pozimi pa zimske avanture,  skupno osvajanje nepozabnih plezalnih smeri. Za podjetja in skupine vodimo motivacijske teambuildige, ki jih združujemo s športnimi aktivnostmi iz ponudbe.

groups

Vabljeni posamezniki, družine in skupine

Avanture so namenjene posameznikom, skupinam in družinam, ki imajo potrebo po aktivnem preživljanju prostega časa v neokrnjeni naravi. Aktivne počitnice v Dolini avantur so čisti užitek v pestrosti športnih aktivnosti, spoznavanju naravnih znamenitosti in okušanju tradicionalnih dobrot lokalne kuhinje…

Naravne znamenitosti

Na obronkih Zgornje Savinjske doline se nahaja alpski svet, v katerega so vpete tri ledeniške doline: Robanov kot in Matkov kot, med njima pa Logarska dolina. Slednja slovi kot ena najlepših ledeniških dolin v Sloveniji. V njenem zatrepu najdete slap Rinka, blizu katerega izvira reka Savinja.

V Zgornji Savinjski dolini najdete našli številne znamenitosti, ki vam bodo ponovno obudile čute za lepoto narave. Na severnih obronkih doline se nahaja alpski svet, v katerega so vpete tri ledeniške doline: Robanov kot in Matkov kot, med njima pa Logarska dolina. Slednja slovi kot ena najlepših  ledeniških dolin v Sloveniji. V njenem zatrepu najdete slap Rinka, blizu katerega izvira reka Savinja. Za slapom voda kmalu ponikne pod površje in se ponovno pojavi na samem koncu doline. Ob dolini nas vodi sprehajalna pot z veliko zanimivostmi in tablami z opisi naravnih pojavov. Matkov in Robanov po svojih naravnih danostih prav nič pa ne zaostajata za Logarsko dolino.

Matkovem kotu je zanimiv predvsem snežni škaf. Pod ostenjem Mrzle gore najdemo udor v snežišču, ki ga ustvarja padajoča voda. V Robanovem kotu se vrstijo prelepi razgledi na ostenja Ojstrice, verige Dleskovških gora in na prijazne planšarije z domačimi dobrotami. Greben Olševe vas vabi na prijeten izlet z razgledi nad celotno dolino. Pod vrhom najdete jamo Potočko zijalko, znano po ostankih pračloveškega bivanja.

Raduha s svojim lepotami privablja turne smučarje pozimi in pohodnike skozi vse leto. Dostop je možen z različnih smeri, preko različnih  planinskih postojank, koče na Grohartu ali planine Loka. V gori Raduhe se skriva izjemno zanimiva Snežna jama. Vabimo vas da se prepričate kaj v njej je tako posebnega. V Sloveniji česa podobnega zagotovo ne boste našli.

Ostenja visokih gora nad dolino ustvarjajo kanjone, skozi katere si je voda utrla pot vse do Savinje. Nekaj od njih je primernih za kanjonig in z veseljem vam jih predstavimo v vsem svojem čaru. Savinja je pot skozi dolino našla na različne načine. Na najožjem delu imenovanem Igla, z naravnim kamnitim stolpom in presihajočim studencem, voda le vsakih nekaj minut najde pot na plano.

Dleskovškova planota slovi po prvobitni naravi. Predvsem ljubitelje podzemlja razveseli veliko število kraških jam, med katerimi jih je mnogo še povsem neraziskanih. Pohodniki se lahko podamo do jezera Vodotočnik – romantičen kotiček ob jezeru v obliki srca. Ali pa kar na Korošico, majhno zeleno oazo med gorami, ki med gorniki v šali slovi kot najvišje slovensko nogometno igrišče. Tudi za tiste ki bi radi ostali malce nižje najdemo prelepe poti za potepanja.

Dolina Lučke Bele bo več kot primerena. Alpska dolina, v kateri razen gozdne ceste ni sledi človeka, vas pričaka v vsej svoji lepoti. V njej je več izvirov sveže alpske vode, ki kar vabi po osvežitvi.

Domače dobrote

Tipične mesno-sirne jedi po tradicionalnih receptih

Pripoved o kulinaričnih dobrotah pričnemo z zgornje-savinjskim želodcem, sušeno mesnino iz najboljše domače slanine. Ta vrhunski izdelek ima v Zgornji Savinjski dolini bogato  tradicijo in je zaščiten z uradno geografsko označbo. Tanko narezane rezine navadno postrežejo z domačim kruhom in prilogami, kot sta mohot in solčavski sirnek.

Slednji jedi sta iz mleka. Mohot je iz skute s kislo smetano, vse skupaj po želji zalito še z mlekom. Solčavski sirnek pa iz skute z dodatkom kumine in soli, prelit s kislo smetano ter zorjen v posodi. Tako dobi sirnek značilen pikantni okus. Med tipično hrano sodi tudi ajdnek, ajdova pogača iz vsaj treh plasti rahlega, kvašenega testa, vlita v pekač in posuta z mletimi orehi in medom. Postopek se ponovi večkrat tako,da dobimo obilen ajdnek.

Med preproste pastirske jedi sodi obrnjenik ali ubrnenik. Pripravljen iz pšenične, ajdove ali koruzne moke, zalit z vrelim mlekom z vmešanim maslom in sladko smetano. Na številnih turističnih kmetijah še vedno pripravljajo tradicionalne mesne, močnate in zelenjavne jedi, sestavljene iz domačih pridelkov in pripravljene s kuharskim znanjem mnogih generacij.

Vabljeni na pokušnjo!